Terapie prin artă vs arta ca terapie

Par același lucru însă reprezintă două lucuri diferite.

Terapia prin artă ( in linii mari ) este un proces terapeutic care se întâmplă intr-un cabinet, cu un psihoterapeut, unde clientul desenează pe temele propuse de către terapeut iar acesta le analizează.

Arta ca și terapie este un instrument extraordinar de bogat, disponibil oricărei persoane care dorește să exploreze emoții, traume, trăiri, să se cunoască mai bine, sau doar să aibă grija de sine intr-un mod creativ și super relaxant.

Arta ca și terapie se poate face acasă singur sau cu un ghid care susține procesul, vine cu resurse, aduce inspirație, materiale, crează spațiul și facilitează experiența. Un asemenea ghid nu oferă sfaturi, nu pune diagnostice, nu “face terapie”.

Arta ca și terapie este accesibilă oricui, oriunde si reprezintă un portal incredibil spre sine.Până acum, în programul #amgrijademine au experimentat beneficiile artei ca terapie peste 100 de persoane care s-au reconectat prin desen intuitiv și exerciții specifice la 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐫ă, au găsit resurse și 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐥𝐢𝐛𝐫𝐮 î𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐫, si-au creat o rutină din a se asculta, din a tine cont de nevoile lor si din a cultiva 𝐢𝐮𝐛𝐢𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐞, 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧ță. Știu că trăim vremuri ne mai trăite de mulți dintre noi si asta își spune cuvântul.

Multă neputință, teamă, nesiguranță. Însă mai știu si că soluția e in interior. Interior pe care îl putem accesa în liniște, in fiecare zi, interior de unde ne putem hrăni si îngriji. Dacă dorești să folosești arta ca terapie si să Dobândești energia necesară pentru a traversa in echilibru emotional acestă perioadă hai si tu din 7 Martie in provocarea #amgrijademine Provocarea are un cost modic- 45 de lei , 1,5 lei pe zi Se desfășoară pe wats’s up Primești zi de zi un mesaj cu intentia zilei si tema desenului intuitiv.

Nu e nevoie să ai talent sau experiență in desen ci doar să îți dai voie să exprimi. Dacă dorești să ai si tu grijă de tine in perioada asta te rog sa lași un comentariu. Dacă știi pe cineva căruia i-ar prinde bine puțină grijă, te rog dă mai departe. #amgrijademine#mindfulness#artacaterapie

Despre mine:

Vreau să îmi explorez creativitatea și să stau cât mai mult intr-o stare de prezentă conștientă, de pace și acceptare, de compasiune și bunătate iubitoare și te invit și pe tine să mi te alături.

Împărtășește cu mine gândurile tale

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}