septembrie 26, 2022

Am început să văd tot mai des informații și experiențe referitoare la somatic Drawing și chiar zilele trecute cineva mă întreba dacă nu știu unde ar putea face o formare pe această zonă.

M-a pus serios și pe gânduri și pe research.

Nu am găsit foarte multe informații însă destule încât să îmi fac o părere. 

Somatic drawing nu e altceva decât Mindful Drawing sau therapeutic drawing.

E un mod de a desena intuitiv însă cu maximă conectare la corp și atenție la senzații.

SOMÁTIC, -Ă adj. Referitor la corp, al corpului. ♦ 

Un desen somatic este așadar unul care vine din corp și pornește cu intentia de a exprima ce se simte in corp. 

In acest sens poți desena o tensiune apărută, o durere, o senzație, un anumit organ și din acest spațiu și proces poți să eliberezi, să integrezi sau să înțelegi mai bine, totodata creând o relație mai bună cu tine însuți. 

Dacă dorești să practici somatic drawing urmărește exercitiul de mai jos. Ai nevoie de o oră pentru tine și mult curaj + curiozitate.

  1. Crează un spațiu confortabil in care să te simți in siguranță. Aprinde o lumânare, pregătește-ți un ceai cald. 
  2. Asigură-te că ai ustensile pentru desen si de această dată recomand creioane cerate sau pasteluri si hârtie alba de dimensiuni mari, A3 sau mai mare.
  3. Asează-te culcat sau în poziție de meditație și începe să îți concentrezi atenția pe respiratie pentru câteva momente. Apoi cultivă curiozitate față de sentimente și senzații. Poți să te întrebi “cum mă simt acum?” “ cum se simte acum corpul meu?” “Ce vrea să îmi transmită azi corpul?” Cum arată emoția pe care o simți? Ce formă are? Ce textură? Cum arată senzația/ durerea/ tensiunea? Ce culoare are? Ce mesaj poartă? 
  4. Primește ceea ce vine, ascultă si observă iar apoi poți ușor să începi Tranziția către partea de desen. 
  5. Setează o alarmă la 30 de minute și Începe să desenezi cu ambele mâini, de preferat pe jos. Setează și o intenție înainte. Intenția poate să fie de eliberare a unei emoții sau de a înțelege mai bine ce vrea să îți transmită. Desenează intuitiv folosind cât poți de mult din corp astfel încât să poți exprima cât mai mult atât prin mișcare cât și prin desen. 
  6. După cele 30 de minute poți trece la partea de integrare și poți începe să notezi experiența in jurnal. Cum s-a simțit procesul? Ce simt că mi-a adus această experiența? Cum mă simt acum față de început? 
  7. Shake shake shake- pe cea mai Wild melodie pe care o știi practică shaking Meditation. Scutură tot corpul pentru a încheia activitatea intr-un mod energizant si revigorant. 

Dacă ai făcut exercițiul spune-mi și mie cum a fost iar dacă apar întrebări nu ezita deloc să îmi scrii.

Zi cu soare și culoare,

Andrada

Despre mine:

Vreau să îmi explorez creativitatea și să stau cât mai mult intr-o stare de prezentă conștientă, de pace și acceptare, de compasiune și bunătate iubitoare și te invit și pe tine să mi te alături.

Împărtășește cu mine gândurile tale

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}