Ce inseamnă să ai grijă de tine?

Vorbesc deja de ceva timp despre cultivarea grijii de sine și tot îmi pare că nu am epuizat subiectul.

Nici nu văd cum as putea, când e un subiect atât de vast și atât de important pentru sănătatea noastră mental-emoțională și când e un subiect atât de neglijat la noi in țară!

Așadar, să o luam ușor și să vedem, în primul rând, ce înseamnă să ai grija de tine?

Pentru mine, să ai grijă de tine înseamnă în primul rând, să îți dai voie să te cunoști.

“Cine sunt eu, cea din spatele rolurilor mele?””Ce îmi aduce cu adevărat bucurie?” “Cât de mult pot să stau cu mine?” “Ce sentimente și nevoi am?”.

Să ai grijă de tine însemnă să știi unde se termină resursele tale și să le distribui în acord cu energia și nevoile tale, înseamnă să știi când ai de unde da și când e gata sacul și să nu dai mai mult decât ai.

Să nu vinzi autenticitatea pe conexiune. Să faci pe plac altora în detrimentul tău.

Să ai grijă de tine însemnă de multe ori să spui “Nu” in exterior și să-ți zici “DA” ție.

Să ai grijă de tine înseamnă să te transformi în cel mai bun prieten al tău. Cel mai blând, cel mai iubitor. Să te privești cu iubire și compasiune cu acceptare și non judecată. Să cultivi asta în ciuda gândurilor care poate câteodată, te sabotează.

Să ai grijă de tine însemnă să conștientizezi că unele lucuri le poți face singură și pentru altele ai nevoie de ajutor. Să ai grijă de tine însemnă să ceri ajutorul atunci când nu mai poți. Când îți e greu.

Să ai grijă de tine însemnă să îți recunoști că ești doar un om cu resurse limitate, să asculți corpul când spune nu. Să iei pauze. Să te oprești. Să pui zilnic pauză la “a face” și play la “a fi”.

Să ai grijă de tine însemnă să știi că nu ești o “femeie puternică” ci că în egală măsură ești și puternică și slabă și asta e ok.

Să ai grijă de tine însemnă să te prioritizezi. Nu din egoism ci din iubire, știind că dacă nevoile tale sunt îndeplinite ai ce să oferi în jurul tău.

Să ai grijă de tine însemnă să nu te iei prea in serios. Când vezi un leagăn liber în parc, să-i dai copilului interior ce-i al copilului. 🙂

Pentru tine ce însemnă să ai grijă de tine?

Despre mine:

Vreau să îmi explorez creativitatea și să stau cât mai mult intr-o stare de prezentă conștientă, de pace și acceptare, de compasiune și bunătate iubitoare și te invit și pe tine să mi te alături.

Împărtășește cu mine gândurile tale

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}