Grija de sine ( self care ) este un subiect care mă pasionează și mă atrage de mulți ani deja și asta pentru că pe măsură ce aprofundez subiectul, observ că grija fata de propria persoană, sta la fundația tuturor lucrurilor din viața noastră. 

Relația cu sinele reprezintă fundamentul relațiilor cu ceilalți. 

Așadar, ca să putem duce o viață clădită pe o Fundație solidă, e nevoie ca relația cu noi înșine să fie una zdravănă, bazată pe încredere, Autocunoaștere, compasiune și acceptare. 

Dacă in relația cu propria persoană nu ne putem bucura, cum credem că asta s-ar putea întâmpla in relațiile cu alți oameni? 

Și aici picăm în capcana aceea clasică, în care avem senzația că partenerul/ partenera/ o noua relație sau un nou job ne va aduce împlinirea pe care o căutăm, însă mai devreme sau mai târziu revenim la neîmplinire, frustrare și dezamagire pentru ca în esență, nimeni nu ne poate aduce nimic din exterior. 

Poate doar pe termen scurt. Și până la urmă viața ne Împinge iar și iar, spre noi. 

Spre descoperirea centrului, spre împuternicire, spre resurse interioare, spre vindecare. 

Spre Grijă de sine! 

Spre privit în interior. 

Spre atenție la nevoi, la introspecție, la recalibrarea valorilor. Spre autenticitate. 

Însă autenticitatea si atenția pe nevoi, pe sine, grija de sine, sunt aspecte greu de integrat, mai ales pentru femeile de la noi din țară, care au fost crescute sub egida sacrificiului de sine. 

Sub educația de genul “fă-le pe plac” “femeia e stâlpul” “femeia are grija de familie” să te rupi de acest mod de gândire și să începi să vezi ca și tu ai nevoi la fel ca ceilalți poate să fie extrem de dificil. 

Extrem de dificil însă apar momente in viață în care boala, anxietatea, depresia, asta ne indică. 

E nevoie să punem pauză și să reluam lucrarea vieții noastre, de la Fundație. 

E nevoie să ne construim viețile în așa manieră încât să nu simțim nevoia de a evada din ele. 

E nevoie să avem grijă de noi înșine! 

Relațiile sănătoase, jobul, relația cu familia extinsă, relația cu copiii nu au cum să înflorească dacă noi nu avem o relație cu propria persoană. 

Te Invit in programul de 21 de zile “am grijă de mine” pentru a pune bazele unei relații cu tine însuți, pentru a construi o Fundație solidă vieții tale, pentru a putea pe urmă aduce culoare și energie in ceea ce faci, in relațiile tale și in viața ta!

Să avem o zi cu soare și culoare! 

Andrada 

Despre mine:

Vreau să îmi explorez creativitatea și să stau cât mai mult intr-o stare de prezentă conștientă, de pace și acceptare, de compasiune și bunătate iubitoare și te invit și pe tine să mi te alături.

Împărtășește cu mine gândurile tale

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}