Ce este MindfulArt? 

După cum putem intui din denumire, MindfulArt este o combinație între Mindfulness și Artă. Între beneficiile Mindfulness-ului și a artei ca terapie.

MindfulArt este un instrument terapeutic foarte bine cunoscut în State și în alte țări din Europa și mai puțin la noi în țară, motiv pentru care here I am, sper să aduc cât mai aproape de voi beneficiile acestui instrument valoros în procesele noastre de vindecare.

Una din persoanele care mă inspiră pe această zonă este Amy Maricle, Art Therapist, care spune: “Art is a natural way to practice mindfulness. The colors, textures, and sounds of creating pull us into the moment. You don’t need any previous training to meditate through art, just a willingness to draw like a child, with freedom and a sense of curiosity.”

Arta reprezintă un mod natural de a practica Mindfulness. Culorile, texturile, sunetele ne atrag în momentul prezent ne fiind necesară nicio experiență anterioară în această tehnică, ci mai degrabă doar disponibilitatea de a desena liber si curios la fel ca și un copil.

Așadar, MindfulArt este un instrument creativ, terapeutic, care îmbină starea de prezență și meditația Mindfulness cu exprimarea artistică în pictură sau desen, pe alocuri cu mișcare sau scris creativ.

Mulți oameni consideră această combinație de meditație și artă, una mult mai dinamică si accesibilă decât meditația clasică, formală, în care e nevoie să stai așezat, în poziție de meditație, lucru destul de dificil de realizat mai ales când avem la purtător un sistem nervos suprasolicitat.

Atunci când te angajezi într-o formă de creație artistică de tipul picturii, desenului sau chiar colorat, corpul si mintea accesează ușor o stare de prezență si flow foarte similară cu cea de meditație, aducând beneficii incredibile sistemului nervos. Reducând nivele de cortizol și prin urmare stresul.

MindfulArt este o modalitate prin care poți cultiva autocunoaștere, compasiune și grijă față de tine, acceptare și iubire.

O modalitate prin care poți să folosești arta ca și terapie, arta ca si grijă de tine, fără a fi nevoie să ai experiență în această zonă. 

MindfulArt este un instrument de relaxare și reducere a stresului. De încetinire a ritmului rapid cu care obișnuim să trecem prin viață, fără răgaz. 

MindfulArt cu numeroasele exerciții și practici este un instrument care aduce claritate și vindecare

Un instrument care te transpune imediat în starea de prezență. Stare unde totul e perfect așa cum e. Stare în care trecutul rămâne în trecut și viitorul în viitor. Așadar, stare fără anxietate.

Am pus aici 10 idei prin care poți practica Mindfulart chiar acum

  1. Colorează intr-o carte pentru Adulți.
  2. Conectează-te la un simbol și desenează-l în mod repetat, încet, timp de 10 minute.
  3. Desenează intuitiv, liber, spontan, fără o intenție anume.
  4. Realizează o mandala.
  5. Desenează-ti respirația.
  6. Conectează-te la o emoție pe care dorești să o explorezi și pictează, desenează, conectat/ă la acea energie.
  7. Self Love Portrait- Desenează-te pe tine. Ce iubești ce mai mult la tine?
  8. Ce e în controlul meu? Desenează-ti mâna. Ce se află momentan în mâinile tale? Ce e înafara lor?
  9. Ce se află în inima mea? Conectează-te la inima ta, desenează-o și în interior notează și onorează tot ce apare.
  10. Copacul grijii de sine. Desenează un copac. Fiecare ramură reprezintă un lucru de care ai nevoie pentru a te putea îngriji. Ce ramuri are copacul tău? Cât de îngrijit este?

Dacă dorești să practici MindfulArt si să-i testezi beneficiile, te Invit în grupul de Facebook MindfulArt- Arta ca terapie unde poți găsi atât inspirație cât și resurse gratuite.

Iar programul Am grijă de mine te sprijină să practici timp de 21 e zile arta ca terapie și starea Mindfull de prezență pe care aceasta o aduce.

Iar dacă te simți inspirat/ă să testezi imediat beneficiile MindfulArt te invit să iei o pauză pentru câteva minute și șă alegi unul din cele 10 exerciții propuse.

Desenează fără să judeci rezultatul. Fără să ai așteptări. Doar dă-ți voie să explorezi. Liber și curios.

Observă apoi cum te simțeai înainte și după practică și nu uita să împărtășești și cu noi rezultatele.

Zi cu soare și culoare,

Andrada

Despre mine:

Vreau să îmi explorez creativitatea și să stau cât mai mult intr-o stare de prezentă conștientă, de pace și acceptare, de compasiune și bunătate iubitoare și te invit și pe tine să mi te alături.

Împărtășește cu mine gândurile tale

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}