O furie simțită și ne trăită nu va fi niciodată uitată de ființa noastră profundă, chiar dacă intelectului nostru i se pare că a făcut-o.

Ce devine această furie, odată îngropată și ascunsă atât de profund în interior?

În ființa noastră, caută un loc în care să se cuibărească și în care să-și continue munca de erodare, de subminare, acest loc este de cele mai multe ori 𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐬𝐚𝐮 𝐯𝐞𝐳𝐢𝐜𝐚 𝐛𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐚̆ 𝐝𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐬𝐞𝐦𝐞𝐧𝐞𝐚 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐩𝐚𝐧𝐜𝐫𝐞𝐚𝐬𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐠𝐫𝐨𝐬 𝐬𝐚𝐮 𝐬𝐩𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞, 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐦𝐛𝐚𝐫𝐚̆, 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮 𝐯𝐚 𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐧𝐚 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐚𝐭 𝐫𝐞𝐚𝐜𝐭𝐢𝐢 𝐠𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐚𝐮 𝐮𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐞, 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐫𝐚̆𝐜𝐞𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬𝐢𝐧𝐮𝐳𝐢𝐭𝐚, 𝐬𝐚𝐮 𝐭𝐮𝐥𝐛𝐮𝐫𝐚̆𝐫𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐞𝐱𝐭𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐜𝐚 𝐚𝐫𝐭𝐫𝐢𝐭𝐚, 𝐝𝐢𝐚𝐛𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐳𝐚𝐡𝐚𝐫𝐚𝐭 𝐬𝐚𝐮 𝐝𝐢𝐬𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐟𝐞𝐫𝐚 𝐡𝐞𝐩𝐚𝐭𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐞.

Corpul va exprima aceste dereglări, nu pentru a ne pedepsi sau amenița sau pentru a ne indispune ci pentru a ne aminti că 𝗮𝗺 𝗳𝗮̆𝗰𝘂𝘁 𝗮𝗹𝗲𝗴𝗲𝗿𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗺𝗲𝗿𝗴 𝗶̂𝗺𝗽𝗼𝘁𝗿𝗶𝘃𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗿𝗶𝗲𝗶 𝗳𝗶𝗶𝗻𝘁̦𝗲.

Să nu uităm că cel mai bun prieten ne este tocmai corpul și că dorința sa nu este de a ne pedepsi ci de ne a ne arăta din iubire că suntem pe cale să ne rătăcim.

În acest caz fie încearcăm să fie să descifrăm ce vrea să Să ne transmită, fie ignoram mesajul și ne continuăm viața, fără să ne facem griji din această cauză.

În primul caz ne vom exprima în sfârșit furia și ne vom vindeca foarte repede, în al doilea tulburarea va rezista sau va dispărea temporar cu ajutorul medicamentelor și mai mult sau mai puțin toxice, pentru a ieși la suprafață mai devreme sau mai târziu sub aceeași formă.

Atunci, medicina a eticheta acestă tulburare drept cronică, sau sub o formă mai profundă cu diagnostice mult mai grele…

Fragment din Cutremurele interioare.

Dr Dufour considera că eliberarea emoțiilor ne scutește in esență de boli, mesaj tare motivant.

Dacă dorești să practici împreună cu mine câteva din ustensilele de mișcare, Mindfulness și arta ca terapie pentru eliberarea furiei te Invit la workshopul atât online cât și fizic in Cluj-Napoca, verifică secțiunea evenimente.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „bolouiss mmm Dr. Daniel Dufour Cutremurele interioare Exprimă-ți și trăiește- emoțiile, ca să nu te îmbolnăvești philobia”

17Tina Samartean, Marton Anda-Viviana şi alţi 15

2 comentarii

1 distribuire

Îmi place

Comentează

Distribuie

Despre mine:

Vreau să îmi explorez creativitatea și să stau cât mai mult intr-o stare de prezentă conștientă, de pace și acceptare, de compasiune și bunătate iubitoare și te invit și pe tine să mi te alături.

Împărtășește cu mine gândurile tale

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}