MUZA - Embody the artist within

17-19 septembrie 2021

Ești pregătită să îți cunoști artistul interior?

În fiecare dintre noi există o muză care are capacitatea de a ne menține într-un flow creativ, și poate a venit momentul să o activezi.

“This will be unorthodox.
It will be experimental.
Poetic. And strange.
It is meant to be healing.
If it pushes your buttons - ask why.
If it makes you cry - ask why.
If it inspires you - ask why.
If it makes you smile ... take that shizzle
and bottle it up for a rainy day.”
~ Chriss-Anne, The Muse Tarot

Știai că în interiorul tău există un potențial creativ imens, pe care dacă încă nu îl simți e pentru că nu ți-ai dat voie să-l explorezi?

Tânjești după o viață în care să-ți exprimi liber adevărata ta esență creatoare, fără frică de judecată și cu încredere în darurile și potențialul tău?

Ți-ai dori să cunoști mai mulți oameni creativi și inspirați cu care să te poți conecta și care să te susțină în procesul tău?

Dacă aceste întrebări au trezit ceva în tine, e posibil ca MUZA să te cheme să o asculți, să o urmezi și să-i permiți să te locuiască.

Muza vine
Să te susțină
Să te inspire
Să te ghideze
Să poți crea
Să poți manifesta
Să fi una cu flow-ul
Cu viața
Cu creația.

În fiecare dintre noi există o muză care are capacitatea de a ne menține într-un flow creativ, și poate a venit momentul să o activezi.

Acest retreat te poate sprijini să accesezi partea din tine care:

 • știe să se conecteze cu ușurință la creativitate;
 • știe că vocea ei creativă e valoroasă și unică;
 • își exprimă cu ușurință darurile;
 • cunoaște rolul comunității în a-i susține dezvoltarea creativă/artistică.

CUM VOM LUCRA?

Practici și unelte de lucru

❥ Free flow

Este o practică pe care am dezvoltat-o (Cristina) în ultimii ani de explorare personală și facilitare. Ideea de la baza practicii este de accesare a stării de flow, la toate cele trei nivele: fizic, mental și emoțional.

Starea de flow, după cum și ultimele studii o spun este o stare meditativă, de curgere și ușurință în care grijile minții dispar și sunt înlocuite cu deschidere, receptivitate și vitalitate.

Este o practică blândă, feminină și incrementală, care de multe ori îi surprinde pe cei care nu sunt obișnuiți să se miște sau spun că nu știu să danseze, făcându-i să se găsească mișcându-se liber și intuitiv. (mai multe pe www.ritmulinterior.com/free-flow)

❥ Pictură intuitivă

Pictura intuitivă presupune expunerea creativă și trăirea procesului de creație în sine, cu intenția de a vindeca, de a elibera, de a exprima emoții și trăiri pe care cuvintele nu reușesc să o facă.

Presupune curajul de a te pune față in față cu tine atunci când ți-e cel mai greu și a accepta cu compasiune tot ce se arată. Furie. Teamă. Vinovăție. Tristețe.

Pictura intuitivă duce de cele mai multe ori in profunzimi, în subconștient, în zona de unde doare și tot cu ajutorul ei putem vedea și îmbrățișa ce se arată, întreg procesul fiind unul eliberator și vindecător.

❥ Painting bodies

Este o practică prin care ne folosim de circularitatea dintre arte (pictură și dans) pentru a crea și pentru a ne cunoaște. Putem începe de la mișcare, apoi transforma mișcare în desen, apoi transforma desenul din nou în mișcare.

Ne putem concentra atenția pe diferite elemente din mișcare (cum ne-am simțit emoțional, fizic, mental, temperatura, senzații) și din pictură (culori, forme, mărime, textură) pentru a tranzita spre cealaltă formă artistică.

Este un instrument foarte util pentru atunci când ne simțim blocați creativ și ne putem ajuta de includerea a altor forme artistice pentru a explora și primi noi impulsuri creative.

❥ Mindful Art

Reprezintă un proces creativ care îmbină activități de ArtTherapy și Mindfulness care activează starea de prezență conștientă și te ajută să te conectezi mai bine la ceea ce simți, să fii mai prezent in corp.

MindfulArt te poate ajuta să îți gestionezi stările de anxietate într-un mod sănătos și să găsești ustensile care să te sprijine să te conecteazi ușor la o stare de bine interior de unde poți accesa stări de flow creativ și inspirație.

Implică procese de creație conștientă cu atenția în interior, emoții si corp, nu atenția spre produsul obținut.

❥ Exploring the Inner Critic

 Criticul interior e vocea aceea deranjantă care de cele mai multe ori, îți spune că nu ești destul de bun, destul de bogat, destul de deștept.
Lucrul cu Criticul interior presupune să îți recunoști acea parte, să vezi în câte feluri te influentează și apoi să îl poți integra și accepta.

❥ Scriere creativă

Este o formă de scriere în care creativitatea este principalul scop. Se folosește de imaginație și inovații pentru a spune o poveste cu imagini vizuale puternice cu impact emoțional.

Poate lua diferite forme precum poezie, povestiri scurte, nuvele și altele.

Investiția ta

EARLY BIRD


990 890

lei

preț valabil dacă te înscrii până în 4 septembrie

 • Cazare 2 nopți
 • Exerciții și activități
 • 1 sesiune de Coaching Somatic cu Cristina
 • 1 sesiune de MindfulArt cu Andrada

PROGRAM

 • VINERI

 • SÂMBĂTĂ

 • DUMINICĂ

9:30 – 20:30 – Cerc de început – Ritual de Activare a Muzei
20:30 – 22:00 – Dans liber

Cine suntem?

Cristina Chirnogea

Sunt pasionată de mișcare, dans, fotografie și natură și toate modurile în care acestea se interconectează și ne spun ceva despre viață.

Am o formare în coaching cognitiv-comportamental, în terapie prin mișcare și dans în cadrul UAB din Barcelona și în Mișcare Autentică.

Am explorat și continui să explorez cu diferite forme de mișcare și practici de embodiment care mă pun în contact cu mine și cu viața. Prin proiectul Ritmul Interior facilitez ateliere de mișcare și dans, online și offline, singură și în colaborare creativă cu alte persoane. De asemenea lucrez și în sesiuni individuale de coaching somatic, care au ca și componentă principală ascultarea corpului.

Andrada Costea

În viața de zi cu zi sunt femeie si mamă, Educator Montessori, artist si creator.

Sunt pasionată de Artă in toate formele sale și de modul în care pictura, dansul, desenul, scrisul relevă creatorul din fiecare. Trezește artistul! Trezește viața!

Am formări pe partea de Art Therapy si Mindfulness și am facilitat ateliere de Art Therapy și MindfulArt prin proiectul VidecArt atât online cât și fizic.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Există anumite cerințe anterioare pentru a putea participa?

Nu e nevoie de experiență anterioară în nici una din formele de arta sau practicile de la retreat. Tot ce e nevoie e deschidere și curiozitate. Vom include toate nivelele de experiență, astfel încât să fie o experiență bogată pentru fiecare.

Ce expertiză au trainerii?

Cristina are formări în Terapie prin Mișcare și Dans, Coaching Cognitiv Comportamental și Mișcare Autentică. Facilitează evenimente de explorare prin mișcare și dans de 6 ani, live și în ultimul an și online. De asemenea lucrează și în sesiuni individuale de coaching somatic, care au ca și componentă principală ascultarea corpului.

Andrada are formări pe partea de Art Therapy, Mindfulness și educație Montessori. A facilitat ateliere de Art Therapy si MindfulArt prin proiectul VidecArt atât online cât si fizic.

Care e politica de cancelling?

Suma plătită, fie că e vorba de avans sau de întregul retreat este nereturnabil. Te rugăm să te înscrii doar dacă îți dorești cu adevărat să investești. Dacă de întâmplă să nu mai poți să ajungi, îți poți găsi un înlocuitor, pentru a nu pierde investiția.

Ce se întâmplă dacă evenimentul se anulează?

Dacă evenimentul de anulează, suma completă va fi restituită fiecărui participant.

Trebuie să particip la toate activitățile?

Credem că fiecare dintre participanți știu mai bine decât noi ce au nevoie. Dacă în orice moment, programul devine copleșitor pentru tine, poți să îți iei o pauză. Ne propunem să avem o structură flexibilă în realizarea acestul retreat, ceea ce înseamnă că ne vom adapta la nevoile din prezent ale grupului. Vom încuraja depășile zonelor de comfort, dar nu ruperea granițelor personale.

Când și cum plătesc pentru retreat?

După ce finalizezi înscrierea prin formular, vei primi un email care va conțile toate opțiunile prin care poți face plata. Pentru a te înscrie în prețul de EARLY BIRD e nevoie să plătești avansul până pe 3 septembrie. Fie că plătești EARLY BIRD sau LATE BIRD e nevoie să plătești restul de bani până pe 13 septembrie.

Unde are loc retreatul?

Retreatul are loc la Cabana lui Ianis, în Valea Ierii.

Cum ajung la locație?

Locația este ușor accesibilă cu mașina. În perioada premergătoare retreatului vom ajuta participanții care nu am mijloc de transport să găsească transport prin ceilalți participanți.

Vom avea semnal și internet la locație?

Da

Ce ar trebui să aduc cu mine?

Adu cu tine mai multe straturi de haine confortabile, haine mai subțiri și mai groase. Dacă vrei să faci baie în piscină adu cu tine un costum de baie și un prosop. Pentru activități, adu cu tine un caiet sau un jurnal și o sticlă pentru apă. Adu cu tine mâncare pentru două prânzuri și două cine. Există posibilitatea să mâncăm la o persiune din apropiere la prânzul de sâmbătă.

Contact

email

andrada@mindfulart.ro

TELEFON