8 SEMINȚE

4 săptămâni de Mindfulness și MindfulArt

8 SEMINȚE

4 săptămâni de Mindfulness și MindfulArt


Cultivă cele 8 atitudini de mindfulness pentru a te elibera de suferință și aduce bucurie, echilibru, claritate și prezență în viața ta.

Participă LIVE. 

Luni, 28 Martie, Ora 18:30

Începem Luni, 28 Martie, Ora 18:30

  0  0
Zile
:
 
  1  1
Ore
:
 
  3  8
Minute
:
 
  4  8
Secunde

You missed out!

Ființa umană este o casă de oaspeȚI...

“Ființa umană este o casă de oaspeți:
În fiecare dimineață, un nou-venit.
O bucurie, o întristare, o josnicie,
O clipă de conștiință trecătoare, toate apar
Ca un oaspete neașteptat.

Întâmpină-i și bucură-i pe toți!
Chiar dacă sunt o ceată de regrete,
Ce-ți zguduie violent casa pustie.
Totuși, constate fiecare oaspete.
El te poate conduce spre o nouă încântare.
 
Gândul întunecat, rușinea, răutatea,
întâmpină-le în pragul ușii râzând,
Și invită-le înăuntru.
Fii recunoscător oricărui oaspete ce vine,
Căci fiecare a fost trimis
Ca o călăuză de dincolo.”
Rumi

Durere x Rezistență = Suferință

Durerea se referă la orice disconfort resimțit în viața de zi cu zi de la emoțiile cărora nu le știm face față, la conflictele din relații, la durerea fizică, accidente, relații care s-au încheiat.

Rezistența cuprinde toate modalitățile prin care încercam să îndepărtăm durerea. Gânduri obsesive/ excesive, încordarea corpului, evitarea prin activitate excesivă, mâncat excesiv, binging.

Suferința rezultă firesc din Combinația celor dou de mai sus și se acumulează strat cu strat în ființa noastră .

Prima veste bună este că deși durerea umană este inevitabilă, suferința este opțională și prezența ei in viața noastră este mult legată de modul în care privim viața.

Suferința noastră umană este conectată direct la ceea ce cultivam în viața noastră și la modul în care răspundem evenimentelor din ea.

A DOUA VESTE BUNĂ...

Este că practica Mindfulness ne ajută și ne susține să dobândim o relație de prietenie, acceptare, curiozitate, non judecată cu fiecare moment din viața noastră fie el unul pozitiv sau dureros.

Te Invit să explorăm împreună cele 8 semințe. 8 semințe pentru o viață trăită în acceptare, non judecată, compasiune și iubire.

8 atitudini gândite de Jon Kabat Zinn pentru programul Mindfulness Based Stress Reduction Program, cu intentia de a ieși de pe pilot automat și a vedea viața printr-o perspectivă proaspătă și blândă.

“Everything can be taken from a man but one thing: the last of human freedoms- to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way” 

Victor Frankl

Ce semințe vom planta în cele 4 săptămâni:

Sămânța #1
Non - judging - absența judecății

Observă cum în fiecare moment emitem in mintea noastră opinii automate despre orice. Automat avem idei, păreri de obicei neanalizate care vin pur și simplu automat. Observă asta. Observă te tendința automată de a avea o opinie, o părere.

Când începi să fii atent descoperi că mult din ceea ce mintea face pe pilot automat este să judece.
Cultiva atenție asupra acestui fapt și nu judeca faptul că judeci:) Consimetizează judecata și apoi poate apărea și adevăratul discernământ. Doar observă.

Sămânța #2
Patience - răbdarea

Observă cum mult din prezentul tău este despre “următorul moment” și foarte rar despre “acest moment”.

Observă iluzia că următorul moment e mai Important și contează ma mult decât acest moment.

Observă graba de zi cu zi și nevoia de a a fi altundeva decât unde suntem. Nerăbdarea. Tendința de a petrece timp în viitor sau în trecut. Observă. 

Sămânța #3
Begginer’s Mind - mintea începătorului

Observă bucuria copiilor, amintește-ți de curiozitatea cu care explorai lumea când erai mic. Observă prospețimea și viața vie într-un copil. Toată acea energie vine din acesta atitudine. Mintea începătorului.

Aceasta atitudine nu însemnă că nu știi nimic ci că în tine se află atâta spațiu și deschidere încât oricare moment trăit aduce cu el ceva nou chiar dacă l-ai mai trăit de zeci de ori. Fiecare respirație poate aduce o nouă conștientizare. 

Sămânța #4
Trust- încrederea

 Observă care este relația ta cu simțurile tale, cu ceea ce transmite corpul, cu ceea ce îți transmit emoțiile tale.

Cât de multă încredere ai în ceea ce simti?

Cât de în contact de afli cu intuiția ta? 

Sămânța #5
Non- striving- lipsa efortului 

O atitudine atât de străină într-o lume în care tânjim după mai mult și mai mult. Într-o viață care este despre a face mai mult decât despre a fi.

Lipsa efortului însemnă să conștientizezi că locul unde ești este locul unde e nevoie să fii, că momentul acesta este momentul pe care îl trăiești și în sine reprezintă viața ta. Acum și aici.

Iar relația ta cu acest moment influentează in mod direct următoarele momente. Rupe tiparul de a trai pentru momentul următor și lasă-te în momentul acesta fără rezistență și fără așteptări.

Sămânța #6
Acceptance- acceptarea

Așa cum am putea crede, acceptarea nu are nimic de a face cu resemnarea și cu a acceptata pur și simplu orice vine în spre noi.

Acceptarea însemnă constientizarea lucrurilor așa cum sunt ele și dobândirea unei viziuni întelepte asupra lor.

Dacă nu putem vedea lucrurile așa cum sunt, cum am putea găsi modalități eficiente de a acționa?

A trai în acceptare e un angajament care implică multă prezență, discernământ, înțelepciune si împăcarea cu momentul prezent așa cum e el.

Sămânța #7
Letting go- renunțarea

A renunța nu însemnă a îndepărta lucurile care ne crează disconfort sau pe care nu le mai dorim din viața noastră, nu însemnă să eliberăm forțat ceea ce nu se mai servește ci mai de grabă, să lăsam cu blândețe, la o parte.

A renunța însemnă a nu ne mai agăța nici de ce ne face plăcere nici de ceea ce ne crează suferință.

Însemnă cultivarea unei atitudini de a lăsa lucurile in voia lor, exact cum sunt, însemnă capacitatea de abandonare în momentul prezent. 

Sămânța #8
Self-compassion- kindness- bunătatea iubitoare

 Compasiunea de sine si iubirea de sine sunt doua elemente fundamentale în practica Mindfulness.

Observă mereu dacă si când apare o voce negativă despre tine si cei din jur.

Conștientizează asta si alege conștient să cultivi iubire si bunătate.

iNVESTIȚIA TA

PLATA INTEGRALĂ

 • 4 întâlniri online LIVE
 • 1 day inhouse retreat
 • Grup Privat de Whatsapp
 • Practici și tehnici
 • BONUS: 1 Sesiune individuală în valoare de 200 de lei
 • BONUS: Programul Self Love First în valoare de 100 de lei600 410 lei

PLATA în 2 rate

 • 4 întâlniri online LIVE
 • 1 day inhouse retreat
 • Grup Privat de Whatsapp
 • Practici și tehnici
 • BONUS: 1 Sesiune individuală în valoare de 200 de lei
 • BONUS: Programul Self Love First în valoare de 100 de lei600 215 lei

MAI SUNT DISPONIBILE 10 1 LOC

Te Invit să sădești aceste atitudini în tine și să înveți practici care să le ajute în a se consolida în tine. Vei învața:


Practici de meditație

practici scurte de meditație care îți vor aduce prezență, claritate, liniște, pe care le vei putea practica oricând ai nevoie.

Tehnici de autocunoaștere

tehnici de auto cunoaștere și explorare a emoțiilor prin pictura și desen

Practici de conectare cu corpul

practici de conectare cu corpul prin MindfulMovement

Meditații pentru reducerea stresului

meditatii din programul MBSR pentru reducerea stresului și creșterea prezenței

Grup online - conectare - timp de calitate cu tine și în grup.

Claritate, cunoaștere, prezență

Iubire de sine, recunostință, acceptare

Când începe?

Programul începe luni, 28 martie și va avea loc săptămânal în intervalul 18:30-21:00.

Mai jos ai programul întâlnirilor:

 • 28 martie - sesiunea 1
 • 4 aprilie - sesiunea 2 
 • 10 aprilie - 1 day inhouse retreat
 • 11 aprilie - sesiunea 3 
 • 18 aprilie- sesiunea 4 

Unde va avea loc?

Programul are loc online, pe platforma ZOOM

Despre mine

Mă numesc Andrada și de câțiva ani explorez emoții, integrez stări, stau cu mine și ceea ce simt prin intermediul meditației a desenului și a picturii în mod specific și al artelor expresive în general.

Am urmat până acum, formări pe partea de Art Theapy și sunt acreditata ca și MBSR Teacher de către Mindful Academy Solterreno, Spania. In my day to day life sunt mama și educator Montessori.

Mindfulness-ul și Art terapia mi-au fost alături mereu în etapele grele din viață. Am reușit să depășesc momente crunte de anxietate generalizată cu ajutorul practicilor de Mindfulness și Art Terapie și am ajuns în acel punct în care anxietatea de atunci a rămas doar o amintire, m-am împrietenit cu mine și am simțit să împărtășesc cele învățate facilitând începând cu 2019 workshopuri de MindfulArt și Mindfulness.

Ce spun cei care au participat la prima ediție?

Programul a fost pentru mine o oaza de inspiratie pentru noi moduri in care pot cultiva atitudinile de baza in mindfulness. Metodele arta ca Terapie au fost pentru mine ceva nou iar blandetea incurajatoare a Andradei a „trigger-uit” in mine sentimentul ca sunt in siguranta sa imi dau voie sa fiu “copil fericit”. Am descoperit ca invatarea prin joaca este utila la orice varsta. Cu siguranta voi mai participa si la alte programe sustinute de Andrada. 

Ema

Programul cu Andrada, 8 Semințe, a sădit in interiorul meu niște noi perspective din punct de vedere al direcției de explorare a vieții: încredere in proces, curiozitate proaspătă față de lucrurile aparent banale și obișnuite, totul împărtășit cu o deosebita blândețe cu care tine spațiul și ghidează procesele. Recomand acest curs pentru persoanele care cauta o cale de ieșire din ghearele autocriticii, ale overthinkingului si ale blocajului creativ. Alege cu sufletul ❤️

Amy

Sunt consilier scolar si de mai bine de 10 ani folosesc povesti sau fise care se axeaza pe rolul respiratiei in gestionarea emotiilor negative. Eu respir impreuna cu copiii sau ma concentrez pe respiratie atunci cand meditez sau incerc sa ma bucur pe deplin de ceea ce fac. La cursul Andradei am trecut la nivelul urmator, am aflat multe lucruri pe care nu le stiam, m-am conectat la respiratie si am desenat apoi, am facut o legatura intre respiratie si desen, cred ca asta mi-a placut cel mai tare si m-a relaxat profund.

Raluca

Ce spun cei care au lucrat cu mine?

O călătorie foarte frumoasa și folositoare, cu o abordare holistică și blândă! Recomand din inima! T.T.

A fost revelator. Am pornit deschisa și curioasa. M-am bucurat ca un copil mic de noutatea temelor din fiecare zi. M-am bucurat de conexiunea grupului, de diversitatea și uneori similaritatea dintre noi. Temele și desenele de pornire au fost foarte variate, excepțional alese. Suportul oferit pe parcurs în grup a fost un ghidaj discret care a ajutat la introspecția individuala. Sunt foarte recunoscătoare pentru acest program. Viviana M.

In lumea mea mereu agitata am gasit mereu timp sa ma intorc la mine cu ajutorul Andradei si desenului intuitiv, am scos din mine curajul de a desena si scrie fara sa ma mai stresez pt judecata altora. Multumesc 💚 Mihaela

Mi-a placut mult programul, care m-a determinat sa imi iau timp pentru mine zilnic, sa privesc in interior, sa fiu mai conectata cu emotiile si cu nevoile mele. Totodata, datorita programului, am inceput sa desenez din nou, pasiune veche pe care din pacate nu o mai practicasem de foarte mult timp. Multumesc! L.P.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

PRogramul se ține online sau e într-o locație fizică?

Programul oare loc online pe ZOOM.

Cand vor avea loc întâlnirile?

Programul începe luni, 28 martie și va avea loc săptămânal în intervalul 18:30-21:00.

Mai jos ai programul întâlnirilor:

28 martie - sesiunea

1 4 aprilie - sesiunea 2

10 aprilie - 1 day inhouse retreat

11 aprilie - sesiunea 3

18 aprilie- sesiunea 4

CE EXPERIENȚĂ E NECESARĂ PENTRU A PARCURGE PROGRAMUL?

Nu e nevoie să ai experiență anterioară în meditație. Oricine poate participa, indiferent de nivelul lui de experiență